Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z wędzoną newellą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

filety z kurczaka 4 szt (z udek)
białko 200 g (wędzonej newelli)
kozi ser (roladka) 150 g
mieszanka świeżych sałat 1 opakowanie
pestki dyni 1 garść

Marynata

oliwa z suszonych pomidorów 50 ml
sól 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt

Dressing

oliwa 70 ml
miód płynny 50 ml
musztarda dijon 1 łyżeczka
ocet winny 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z wędzoną newellą

Filety z udek marynujemy 2 godziny w oliwie wymieszanej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Następnie wyciągamy, rozbijamy, na brzeg każdego filetu kładziemy ¼ opakowania newelli. Roladki zawijamy i smażymy na rozgrzanej patelni do grillowania. W tym czasie mieszankę sałat układamy na talerze, ser kozi kroimy na plasterki. Przygotowujemy dressing:
Oliwę, ocet, miód i musztardę mieszamy do połączenia wszystkich składników. Skrapiamy nim sałatę. Pestki z dyni prażymy na suchej patelni.
Roladki kroimy na plasterki i układamy na talerze, raz plasterek kurczaka, raz koziego sera. Całość posypujemy uprażonymi pestkami dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 27.10.2015 22:15
Jest to produkt niskokaloryczny, otrzymywany z białka jaj. Polecana dla osób z nietolerancją glutenu i skazą białkową, jak i dla diabetyków.
Internetowa Kuchnia 27.10.2015 14:07
wygląda megga! :)
bietka 27.10.2015 10:33
ładnie się prezentuje, ale co to jest ta newella ?
bertpvd 27.10.2015 09:59
piękna prezentacja i świetne smaki
Henryka2 27.10.2015 09:16
Wyglądają mega apetycznie.
AZgotuj 27.10.2015 09:13
wyglądają przepięknie
Futka 27.10.2015 08:46
Bajecznie smaczne roladki :)
Motorek 27.10.2015 08:30
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak