Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z oliwkami

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 5 porcji
oliwki 20 sztuk
jajko 2 sztuki
szynka 5 pllasterków
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z oliwkami

Fileta rozbijamy na plastry i doprawiamy. Oliwki siekamy. Na rozbite mięso wykładamy plaster wędliny i łyżkę oliwek . Całość zwijamy w roladkę. Gotowe roladki panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy w obu stron na złoty kolor.

Te zawijaski w ciekawy sposób zastąpią tradycyjnego kotleta drobiowego. Dzięki oliwkom mają przyjemny, odmienny smak. Doskonałe na obiad. Smakują podane zarówno w towarzystwie ziemniaków jak i kasz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.09.2013 15:29
Tylko tak robić i jeść.
goofy9 05.09.2013 15:16
wyglądają przepysznie
Krzysztof15 27.08.2013 20:16
super przyrządzone mięsko
Barbara777 27.08.2013 15:37
rewelacyjny przepis
Katarina 27.08.2013 14:31
Wyglądają bardzo smacznie
iwi 27.08.2013 14:30
Super te roladki
ssylwiaa 27.08.2013 14:16
uwielbiam oliwki! ;)
lara 27.08.2013 14:13
wspaniałe!
Krakowianka 27.08.2013 14:11
oliwek osobiście nie lubię, ale roladki wyglądają świetnie!!!
gosia1988 27.08.2013 13:26
świetne danie
joanna30 27.08.2013 13:09
Pyszne roladki :)
Megg 27.08.2013 13:04
wyśmienite roladki
Konczi 27.08.2013 12:40
rewelacyjnie się prezentują
Mysiunia 27.08.2013 12:27
wyglądają świetnie!
2milutka 27.08.2013 12:07
jak pysznie wyglądają;)
Olga_SK 27.08.2013 12:00
Smakowicie wyglądają :)
Renata9 27.08.2013 11:59
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak