Drobiowe roladki z oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    5 porcji
  • oliwki

    20 sztuk
  • jajka

    2 sztuki
  • szynka

    5 pllasterków
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta rozbijamy na plastry i doprawiamy. Oliwki siekamy. Na rozbite mięso wykładamy plaster wędliny i łyżkę oliwek . Całość zwijamy w roladkę. Gotowe roladki panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy w obu stron na złoty kolor.

Te zawijaski w ciekawy sposób zastąpią tradycyjnego kotleta drobiowego. Dzięki oliwkom mają przyjemny, odmienny smak. Doskonałe na obiad. Smakują podane zarówno w towarzystwie ziemniaków jak i kasz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 29.09.2013 15:29
Tylko tak robić i jeść.
goofy9 05.09.2013 15:16
wyglądają przepysznie
Krzysztof15 27.08.2013 20:16
super przyrządzone mięsko
Barbara777 27.08.2013 15:37
rewelacyjny przepis
Katarina 27.08.2013 14:31
Wyglądają bardzo smacznie
iwi 27.08.2013 14:30
Super te roladki
ssylwiaa 27.08.2013 14:16
uwielbiam oliwki! ;)
lara 27.08.2013 14:13
wspaniałe!
Krakowianka 27.08.2013 14:11
oliwek osobiście nie lubię, ale roladki wyglądają świetnie!!!
gosia1988 27.08.2013 13:26
świetne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat