Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
piersi z kurczaka
1 podwójna -
pieczarki
150 g -
cebula
0,5 szt -
pomidory krojone z puszki
1 op -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
bazylia
1 szczypta -
oregano
szczypta -
sok z cytryny
2 łyżki -
oliwa
2 łyżki -
sól
-
pieprz
-
mąka
1 łyżka -
włoszczyzna suszona
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Drobiowe roladki w sosie pomidorowo pieczarkowym
Polać marynatą paski piersi i wymieszać by równomiernie rozprowadzić. Pozostawić na ok 1 godzinę. Pieczarki oczyścić, wypłukać, Kapelusze pokroić na kawałki. Po jednym kawałku pieczarki zawijać w mięso i spiąć wykałaczką, resztę pieczarek i korzonki posiekać i przysmażyć z cebulą.
Roladki przyrumienić ze wszystkich stron. Pomidory rozdrobnić, dodać przysmażone pieczarki szczyptę bazylii, paprykę, oregano i suszoną jarzynkę, Zagotować. Po chwili dodać roladki do sosu i gotować ok 15 min, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozrobić z niewielką ilością wody i zagęścić sos. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem
Komentarze (3)