Drobiowe roladki w sosie pomidorowo pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    1 podwójna
  • pieczarki

    150 g
  • cebula

    0,5 szt
  • pomidory krojone z puszki

    1 op
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • bazylia

    1 szczypta
  • oregano

    szczypta
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • mąka

    1 łyżka
  • włoszczyzna suszona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pokroić w paski, oliwę wymieszać z sokiem z cytryny 1 łyżeczką przyprawy do kurczaka po węgiersku szczyptą bazylii i solą.
Polać marynatą paski piersi i wymieszać by równomiernie rozprowadzić. Pozostawić na ok 1 godzinę. Pieczarki oczyścić, wypłukać, Kapelusze pokroić na kawałki. Po jednym kawałku pieczarki zawijać w mięso i spiąć wykałaczką, resztę pieczarek i korzonki posiekać i przysmażyć z cebulą.
Roladki przyrumienić ze wszystkich stron. Pomidory rozdrobnić, dodać przysmażone pieczarki szczyptę bazylii, paprykę, oregano i suszoną jarzynkę, Zagotować. Po chwili dodać roladki do sosu i gotować ok 15 min, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozrobić z niewielką ilością wody i zagęścić sos. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 04.03.2012 00:10
Na pewno spróbuję..
ada12302 08.04.2011 15:41
mniam
pawel6 07.04.2011 11:05
smacznie wyglądają:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat