Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe poduszeczki na kiszonej kapuście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
kapusta kiszona 300 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe poduszeczki na kiszonej kapuście

To danie polecam wszystkim którzy lubią kurczaka. Na początek płuczemy kiszoną kapustę, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut, w tym czasie myjemy pierś z kurczaka, oczyszczamy z błonek, a następnie kroimy w poduszeczki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię, oprószamy przyprawą do kurczaka i papryką słodką. podsmażamy do uzyskania złotego koloru. Kapustę odcedzamy, drobno kroimy i wrzucamy do drobiowych poduszeczek, dokładnie mieszamy, podduszamy razem około 10 minut, przyprawiamy sola i pieprzem. Zostawiamy pod przykryciem na kilka minut dla przegryzienia smaku. Podajemy z ziemniaczkami. Możemy także włożyć wszystko do brytfanki i zapiec w piekarniku :) Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 22.07.2012 14:14
fajne danie
Kekerboom 22.07.2012 12:52
supeer

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak