Drobiowe kulki z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    50 dag
  • marchewka

    2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • bulion drobiowy

    1 litr
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki obieramy i gotujemy w bulionie, następnie kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy w kostkę. Mięso przekładamy do miski wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, pokrojoną marchewkę, cebulę oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Wigotnymi dłońmi formujemy kuleczki i wrzucamy na bulion z gotującej się marchewki. Gotujemy na bardzo małym płomieniu ok. 20min.Następnie delikatnie wyjmujmey łyżką cedzakową. Podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 03.06.2013 09:42
dawno temu jadłam
bami 15.12.2011 11:10
Bardzo ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat