Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotlety mielone z borowikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 500 gram
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
borowiki 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotlety mielone z borowikami

Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy oczyszczone i drobno posiekane borowiki. Mięso przekładamy do miski , dodajemy cebulę podsmażona z borowikami . Następnie dodajemy jajko, odciśniętą bułkę , doprawiamy do smaku. Wyrabiamy masę. Formujemy małe kotleciki . Panierujemy w bułce tartej i smażymy na zloty kolor w rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 04.09.2012 13:17
ekstra
Kasia35 04.09.2012 10:48
nie próbowałam z borowikami - musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak