Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotleciki z porem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 700 g
śmietana 30% 50 ml
sos chili z cytryną 50 ml
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 ½ łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat ½ łyżeczki
por 1 szt.
jajko 1 szt.
kajzerka 1 szt.
olej rzepakowy do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotleciki z porem

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę i przełożyć do szklanej misy.
Krok 1 - Drobiowe kotleciki z porem foto
2
Do mięsa dodać pieprz ziołowy i gałkę muszkatołową. Wymieszać i przykryć. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Krok 2 - Drobiowe kotleciki z porem foto
3
Por pokroić w drobniutką kosteczkę. Dodać do mięsa razem ze słodką papryką.
Krok 3 - Drobiowe kotleciki z porem foto
4
Wbić jajo i dodać kajzerkę namoczoną w ciepłej śmietanie. Oprószyć solą morską. Wyrobić masę.
Krok 4 - Drobiowe kotleciki z porem foto
5
Formować owalne kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony. Podawać z sosem chili z cytryną.

Smacznego :)
Krok 5 - Drobiowe kotleciki z porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 21.03.2013 14:43
Wspaniały przepis mniam mniam
Boska_Agatka 21.03.2013 14:40
Gorąco polecam smakowite tylko palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak