Drobiowe faworki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt./pojedynczy
  • mąka ziemniaczana

    10 dag
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Filety rozbić tłuczkiem, pokroić w paski o długości 12 cm i szerokości 3 cm, naciąć w środku i przewinąć jak faworki. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z bułką tartą i papryką. Przygotowane faworki natrzeć solą i pieprzem i obtaczać w przygotowanej panierce. Wrzucić na rozgrzany olej, smażyć złociście z obu stron, po czym wyjąć z oleju, odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 31.05.2017 07:18
bardzo smaczne
dodi 30.05.2017 14:39
mniam, mniam
Wacław 30.05.2017 10:33
znakomity pomysł ,mniam :-)
Krzysztof15 30.05.2017 05:50
super pomysł
Janina 29.05.2017 23:33
Fajny pomysł;))
agnieszka214 29.05.2017 21:29
Bardzo pyszne
RenataZ-et 29.05.2017 21:17
bardzo smaczne
bertpvd 29.05.2017 21:08
smaczne faworki
Urszula Świeca 29.05.2017 20:05
Pyszne jedzonko.))
agaK. 29.05.2017 19:14
Ciekawe, oryginalne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat