Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowe eskalopki z groszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
groszek konserwowy 1 puszka
cebula 0,5 główki

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowe eskalopki z groszkiem

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy. Kroimy na mniejsze części. Posypujemy przyprawami i polewamy olejem. Odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.
W tym czasie kroimy cebulę na drobną kostkę. Dodajemy groszek, po czym smażymy jeszcze około 1 min.
Kawałki piersi smażymy z obu stron do miękkości. Podajemy z groszkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak