Drobiowa wątróbka z jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wątróba (z kurczaka)

    400 gram
  • cebula biała

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • mąka

    2 gram
  • sól do smaku

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • czosnek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, przełożyć do miseczki- oprószyć mąką i wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem. ( nie solić na początku , bo stwardnieje). W tym czasie pokroić cebulę, dołożyć do wątróbki. Po paru chwilach dolać ok. szklanki wody-najlepiej gorącej. Przykryć pokrywką i dusić na niewielkim ogniu przez 15 min. Dodać pokrojone w małe kawałki jabłko i dusić następne 10-15 min. Na końcu posolić, popieprzyć i dodać vegetę. Gotowe! Smacznego. Podawać z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 21.11.2011 10:16
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat