Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa sałatka z ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 kg
ryż 100 g
majonez 2-3 łyźki
koperek 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa sałatka z ryżem

Udka z kurczaka nacieramy solą i pieprzem, pieczemy pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180°C. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Ostudzonego kurczaka (bez skóry) kroimy na 5 mm paski. Przekładamy do miski, dodajemy ostudzony ryż, posiekany koperek, majonez i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak