Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa pierś nadziewana cukinią i gruszką w płatkach suszonych pomidorów
Filety myjemy, nacinamy nożem od grubszej części w głąb tworząc kieszonkę, środek doprawiamy tylko solą.
Cukinię kroimy w kosteczkę, gruszkę również, ale obieramy ją ze skórki, mieszamy ze sobą i nadziewamy nasze piersi, spinamy wykałaczką.
Z wierzchu oprószamy solą, pieprzem, suszonymi pomidorami w płatkach z czosnkiem, tak przygotowane, grillujemy lub pieczemy w piekarniku, ja grillowałam, więc każdą pierś przykryłam folią aluminiową, by nie wysychała, szybciej się upiekła, bo jest to dość grube jak na pieczenie na grillu, ale wyszło pysznie, zajęło to ok. 10 min z każdej strony.
Podałam z grillowanymi papryczkami i gruszką, bo zostało mi troszkę, więc pokroiłam w ósemki i umieściłam na ruszcie.