Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa mozaika z warzywami Zewy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 600 g
chińska mieszanka warzywna 1 szk
koper świeży 4 łyżki posiekanego
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa mozaika z warzywami Zewy

Filet umyć i pokroić na duże kawałki a potem przełożyć do miski.
Dodać posiekany koperek oraz mieszankę i przyprawy i wymieszać.
Odstawić na godzinę.
Następnie wszystko umieścić w mocnym woreczku ( u mnie worek do pieczenia ryby ) i dokładnie zawinąć jak najciaśniej aby w woreczku nie buło powietrza.
Woreczek dodatkowo można zabezpieczyć zawiązując go sznurkiem wędliniarskim.
Paczuszkę włożyć do garnka, zalać zimna wodą aby mięso buło zakryte i zakryć pokrywką taką najlepiej z otworem.
W otwór włożyć termometr kuchenny i podgrzewać do uzyskania temperatury o wartości 90 stopni.
Nastawić minutnik na godzinę i zostawić garnek niech mięso się parzy.
Po godzinie delikatnie wyjąć pakunek, położyć na talerzu i obciążyć na przykład kładąc na pakunku deskę a na nią garnek z wodą.
Zostawić do całkowitego wystudzeni a potem na samym talerzu wstawić najlepiej na noc do lodówki.
Przed podaniem wyjąć wędlinę z woreczka i kroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 31.03.2016 19:40
ładnie wygląda
KORAL 31.03.2016 15:43
Bardzo dobre i kolorowe , a je się oczami :)
Madzai 31.03.2016 12:45
Super przepis
mysza75 31.03.2016 10:41
jakie pyszne i kolorowe mięsko
iziona 31.03.2016 10:19
Bardzo apetyczne mięsko
Habibi 31.03.2016 09:32
pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak