Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowa galaretka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowa galaretka

Udka oczyścić włożyć do garnka i zalać 2,5 l wody. Dodać zioła i obrane warzywa. Gotować do miękkości i doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso wyciągnąć, wystudzić, oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć spowrotem do wywaru. Marchewkę wyciągnąć i pokroić na pół plasterki. powkładać na dno małych kubeczków. Żelatynę rozpuścić w ciepłym rosołku, dokładnie wymieszać i wlać do mięsa. Porcjami wlewać do kubeczków i odstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 17.12.2013 10:07
lubię takie galaretki, pycha
JOANNA16 16.12.2013 22:03
pychota, uwielbiam taką
cukiereczek 16.12.2013 17:58
dla mojego taty idealna
norweska20 16.12.2013 17:50
muszę wreszcie zrobić
artur7 16.12.2013 17:37
galaretki to ja uwielbiam
halina17 16.12.2013 17:32
Uwielbiam galaretkę drobiową.
Sylwia26 16.12.2013 17:08
ślinka leci :)
patryska76 16.12.2013 16:29
Pyszna przekąska ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak