Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa galaretka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartka 2 szt
marchewka 4 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
sól do smaku
pieprz
woda 2,5 L
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa galaretka

Mięso umyć zalać wodą i wstawić na wolny ogień.Warzywa obrać umyć i dodać do gotującego się mięsa, następnie dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować ok. 1 godziny aż mięso będzie miękkie.Pod koniec gotowania przyprawić do smaku solą i pieprzem.Ugotowany rosół przecedzić przez sitko, warzywa i mięso przestudzić.Mięsko obrać i pokroić w drobniejsze kawałki a marchewkę w plasterki. W ciepłym rosole rozpuścić żelatynę i dodać pokrojoną marchewkę i mięsko wszystko razem wymieszać i poprzelewać do przygotowanych pojemniczków.Schładzać w lodówce najlepiej całą noc. Podawać z sokiem z cytryny lub octem.Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 03.06.2014 21:53
lubię taką galaretę
dodi 07.02.2014 09:43
pysznie wygląda
ppaulina 26.11.2013 11:21
Bardzo lubię galaretkę
6zer
6zer 26.11.2013 11:07
smaczna galaretka
halina17 25.11.2013 19:59
Bardzo lubię galaretkę drobiową.
Megg 25.11.2013 18:03
lubię taką galaretkę, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak