Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drink koktajlowy jeżynowo-jagodowy z białym rumem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jeżyny 100 g
jagody 100 g
sok jabłkowy 100 ml
rum biały 70 ml
syrop jeżynowy 4 łyżki
świeża mięta do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Drink koktajlowy jeżynowo-jagodowy z białym rumem

Jeżyny oraz jagody oczyszczamy i opłukujemy wodą. Osuszamy na sicie, a następnie w wkładamy do wysokiego pojemnika. Do owoców wlewamy odmierzony sok jabłkowy oraz syrop jeżynowy. Miksujemy za pomocą blendera do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Gdy koktajl mamy gotowy wlewamy do niego odmierzoną ilość białego rumu i miksujemy kilka sekund, by składniki mogły się dobrze połączyć. Gotowy drink przelewamy do szklanki, dekorujemy listkami świeżej mięty.

Sugerowana liczba składników na mniej więcej dwie porcje o pojemności 150ml.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.12.2013 16:28
chętnie wypiję szklaneczkę :)
sanielcia 02.11.2013 12:06
trzeba będzie spróbować, mam nadzieję, że z mrożonych owoców będzie równie dobre:)
Sylwia26 02.11.2013 07:58
ale pyszności :)
msmors 02.11.2013 07:06
coś dla mnie
Renataj 01.11.2013 23:26
Aż zapachniało latem:)
Kolorowa 01.11.2013 22:42
Musi być pyszny ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak