Dorsz ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    100 g
  • szpinak mrożony

    100 g
  • smietana 18%

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżeczka
  • cebula czerwona

    1 szt mała
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    4 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    4 szczypty
  • kolendra

    4 szczypty
  • mąka

    1 łyżka typ 550
  • olej do smażenia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz ze szpinakiem  foto
Na patelnię dajemy masło, poszatkowaną cebulkę, chwilkę szklimy i dodajemy rozmrożony szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą.
Krok 2 - Dorsz ze szpinakiem  foto
Rybę świeżą, kroimy na mniejsze kawałki, sprawi to iż się nie rozpadanie, bo dorsz jest dość delikatny.Doprawiamy z każdej strony.
Krok 3 - Dorsz ze szpinakiem  foto
Do szpinaku na sam koniec dodajemy śmietanę, jeśli nie liczycie kalorii, można dodać ciut więcej, mieszamy, odstawiamy.
Krok 4 - Dorsz ze szpinakiem  foto
Rybę obtaczamy tylko w mące, patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem ale pędzlem, bo to ma być danie niskokaloryczne, pieczemy po 2min z każdej strony.

Następnie układamy na talerzu przekładając szpinakiem, tworzymy fajną opcję podania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 23.01.2016 10:09
bardzo smaczny obiad
dollce 20.01.2016 19:19
apetyczna propozycja
mirosława4 20.01.2016 16:21
samo zdrowie , smaczna rybka
Konczi 20.01.2016 15:10
fantastycznie wygląda, porywam porcyjkę :)
bertpvd 20.01.2016 13:46
świetna propozycja na rybkę :)
Futka 20.01.2016 12:59
Cudowna i niezwykle smakowita rybka. Niebo dla podniebienia :)
Benita 20.01.2016 12:23
Uwielbiam dorsza, a ten wygląda wyjątkowo apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat