Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 100 g
szpinak mrożony 100 g
smietana 18% 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
cebula czerwona 1 szt mała
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 4 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
kolendra 4 szczypty
mąka 1 łyżka typ 550
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Na patelnię dajemy masło, poszatkowaną cebulkę, chwilkę szklimy i dodajemy rozmrożony szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą.
Krok 1 - Dorsz ze szpinakiem  foto
2
Rybę świeżą, kroimy na mniejsze kawałki, sprawi to iż się nie rozpadanie, bo dorsz jest dość delikatny.Doprawiamy z każdej strony.
Krok 2 - Dorsz ze szpinakiem  foto
3
Do szpinaku na sam koniec dodajemy śmietanę, jeśli nie liczycie kalorii, można dodać ciut więcej, mieszamy, odstawiamy.
Krok 3 - Dorsz ze szpinakiem  foto
4
Rybę obtaczamy tylko w mące, patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem ale pędzlem, bo to ma być danie niskokaloryczne, pieczemy po 2min z każdej strony.

Następnie układamy na talerzu przekładając szpinakiem, tworzymy fajną opcję podania.
Krok 4 - Dorsz ze szpinakiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.01.2016 10:09
bardzo smaczny obiad
dollce 20.01.2016 19:19
apetyczna propozycja
mirosława4 20.01.2016 16:21
samo zdrowie , smaczna rybka
Konczi 20.01.2016 15:10
fantastycznie wygląda, porywam porcyjkę :)
bertpvd 20.01.2016 13:46
świetna propozycja na rybkę :)
Futka 20.01.2016 12:59
Cudowna i niezwykle smakowita rybka. Niebo dla podniebienia :)
Benita 20.01.2016 12:23
Uwielbiam dorsza, a ten wygląda wyjątkowo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak