Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z masłem czosnkowym i koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz
masło
Czosnek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Koperek suszony Prymat
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z masłem czosnkowym i koperkiem

Kroki postępowania

1
Ryby oczyszczamy, ucinamy głowy oraz boczne i górne płetwy
Krok 1 - Dorsz z masłem czosnkowym i koperkiem foto
2
Ryby panierujemy w jajku oraz bulce tartej
Smażymy z obu stron na gorącym oleju
Krok 2 - Dorsz z masłem czosnkowym i koperkiem foto
3
Miękkie masło rozcieramy z czosnkiem i koperkiem oraz pieprzem
Nakladamy do środka mase i pieczemy ok 20min w 180st
Krok 3 - Dorsz z masłem czosnkowym i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 03.05.2017 15:16
Apetyczna rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak