Dorsz z jarzynami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1
  • pietruszka

    1
  • cebula

    2
  • seler

    kawałek
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • filet z dorsza

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza pokroić na porcje. Warzywa obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Naczynie do zapiekania wysmarować łyżką masła, ułożyć warstwami: jarzyny, rybę, jarzyny, aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć wiórki masła, zapiekać ok. 30 min w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 21.01.2012 16:18
swietne i to jarzyny;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat