Dorsz w zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

zalewa

  • woda

    3 szkl
  • ocet

    1 zkl
  • musztarda francuska

    1 yżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    2 łyzeczki
  • ziele angielskie

    3 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • cebula

    2 szt
  • olej do smażenia

ryba

  • filet z dorsza

    3 szt
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • mąka

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zalewa
zagotować wodę z octem solą ,cukrem nastepnie dodać musztardę,ziele angielskie i lisć laurowy.
Cebule obrać pokroić w ółplasterki i delikatnie zzeszklić .Wystudzoną dodać do zalewy
Rybę umyć pokroić w mniejsze kawałki .każdy przyprawić solą i pieprzem ,obtoczyć w mace i usmażyc .Wystudzoną rybę zalać zalewą i obłozyc ccebulka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 05.01.2015 10:00
w tym roku pierwszy raz jadłam taką rybkę. Przepyszna :)
Bernadeta1 30.12.2014 18:10
lubię taką rybkę
w mojej kuchni 30.12.2014 15:10
dobre jedzonko..
Wiesława1 30.12.2014 14:27
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat