Dorsz w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    1 szk
  • czosnek

    2 ząbki
  • musztarda

    1 łyżka
  • mąka

  • olej do smażenia

  • sól

  • filet z dorsza

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać wraz z musztardą do śmietany. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać sosem. Zapiekać ok. 15 min. w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 31.01.2013 08:57
uwielbiam dorsza
Grazyna0211 09.01.2013 10:24
świetny pomysł
kate.500 10.10.2012 19:05
ekstra
Wafelek2601 10.07.2012 09:07
super
mala2021 06.06.2012 14:45
super
Magdalena1110 05.12.2011 19:15
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat