Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w porach z cieciorką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 szt
cieciorka 1/2 puszki
sól
śmietana 1/2 opakowania
masło 1 łyżka
filet z dorsza 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w porach z cieciorką

Dorsza myjemy osuszamy usuwamy ości i solimy do smaku , kroimy w mniejsze kawałki. Pora kroimy w cienkie plasterki , cieciorkę odsączamy z zalewy. Na maśle podsmażamy dorsza , dodajemy pokrojonego pora -mieszamy . Podlewamy wywarem warzywnym ok 1/2 szklanki -dusimy chwilę. Dodajemy cieciorkę , doprawiamy solą i pieprzem do smaku - dy się zagotuje zaciągamy śmietaną . Podajemy z ryżem ozdobione posiekana natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 20.01.2013 22:42
nie używałam nigdy cieciorki..:)
V_kuchareczka 20.01.2013 11:45
super
safcia 20.01.2013 10:41
pyszności
aginaa 20.01.2013 10:12
smaczne
Iwka 20.01.2013 10:08
super
ao_12 20.01.2013 09:58
szybkie i zdrowe
iwa643 20.01.2013 09:41
Smaczne i szybkie danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak