Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DORSZ W PANIERCE Z FRYTKAMI I KOLOROWĄ SAŁATKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
ziemniaki 4-6 szt duże
olej do smażenia 1 l
filet z dorsza 2 duże płaty

Przepis i sposób przygotowania na: DORSZ W PANIERCE Z FRYTKAMI I KOLOROWĄ SAŁATKĄ

Ziemniaki obieramy, kroimy w paski i smażymy na gorącym oleju. Sałatkę robimy wg przepisu na stronie: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/244812/kolorowa-salatka.html. Natomiast dorsza kroimy w mniejsze kawałki, obtaczamy w mące, później w jajku rozbitym z solą i pieprzem, a na koniec obtaczamy w bułce. Smażymy na oliwie na złoty kolor z obu stron. Podajemy ciepłe frytki, z dorszem i kolorową sałatką.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.04.2013 07:19
Świetne połączenie smaków :)
ALAGOR 28.11.2012 12:46
uwielbiam ryby
Zdzisław 04.09.2012 20:31
rybę zjem z bułeczką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak