Dorsz w panierce serowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    4 filety
  • ser żółty

    10 dag
  • mąka

    5 łyżek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz w panierce serowej foto
Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 2 - Dorsz w panierce serowej foto
Rybę umyć i pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3 - Dorsz w panierce serowej foto
Następnie panierować rybę w jajku i mące zmieszanej z tartym serem.
Krok 4 - Dorsz w panierce serowej foto
Smażyć na gorącym oleju po kilka minut z każdej strony.
Krok 5 - Dorsz w panierce serowej foto
Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 29.07.2014 11:01
pomysłowe :)
Malgorzata549 17.07.2014 14:20
ciekawy pomysł
Danka 20.01.2014 18:21
pyszny pomysł
pestka 18.01.2014 10:57
bardzo smaczna rybka
Lukrecja29 09.01.2014 16:38
Ooo posmakowała by mi taka rybcia :)
Łukasz15 03.01.2014 12:11
Pyszna rybka
IwonaKa 08.12.2013 09:53
na pewno świetnie smakuje w takiej panierce
Beata23 23.11.2013 14:14
ciekawy przepis
cooleczka 21.11.2013 22:06
przypuszczałam, że ten ser mógłby się roztopić i ciągnąć na patelni, a tu miła niespodzianka :)
Krystyna32 20.11.2013 08:17
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat