Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w kurkumie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 4 filety
kasza gryczana 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
kurkuma
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
oliwa
pieprz
sól
buraczki tarte 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w kurkumie

Kroki postępowania

1
Na samym początku warto przygotować wszystkie przyprawy do panierowania ryby. W między czasie na początku rozbijamy jajko w talerzu i roztrzepujemy. Na drugim talerzu wysypujemy bułkę tarta.
Krok 1 - Dorsz w kurkumie foto
2
Do przygotowanego jajka dodajemy przyprawy, czyli: pieprz , sól , kurkumę , przyprawę do ryb. Każdy z filetów zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej z obu stron.
Krok 2 - Dorsz w kurkumie foto
3
Tak przygotowane filety kładziemy na rozgrzanej patelni, pieczemy na małym ogniu.
Krok 3 - Dorsz w kurkumie foto
4
W między czasie gotujemy woreczek kaszy . Wykładamy wszystko na talerz i gotowe . Smacznego
Krok 4 - Dorsz w kurkumie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.06.2015 07:20
smaczna rybka
fotoviderek 15.02.2013 08:23
Pycha :)
kate.500 13.02.2013 21:43
super
GOSIA18 23.01.2013 11:51
super pomysł
Mira85 22.01.2013 16:37
rewelacja
Monika58 22.01.2013 16:03
lubię kurkumę, dodaję ją przeważnie do zabarwiania ryżu, ale żółta rybka też mi się podoba - już to lubię :)
Gracer 22.01.2013 15:17
pycha
Danost 22.01.2013 12:50
smaczne
Konczi 22.01.2013 12:43
smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak