dorsz w galarecie

dorsz w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • włoszczyzna

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania dorsz w galarecie

Rybę oczyścić, umyć, osolić na pół godziny przed gotowaniem. Włożyć do odcedzonego wywaru i ugotować powoli na małym ogniu. W szklance wywaru rozpuścić sproszkowaną żelatynę, doprawić do smaku odrobiną cukru i sokiem z cytryny. W salaterce położyć na dno kawałki ugotowanych jarzyn, kawałki ryby, zalać wywarem i ostudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat