dorsz w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • włoszczyzna

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, umyć, osolić na pół godziny przed gotowaniem. Włożyć do odcedzonego wywaru i ugotować powoli na małym ogniu. W szklance wywaru rozpuścić sproszkowaną żelatynę, doprawić do smaku odrobiną cukru i sokiem z cytryny. W salaterce położyć na dno kawałki ugotowanych jarzyn, kawałki ryby, zalać wywarem i ostudzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat