Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz
marchew 1
pietruszka 1
cebula 1 duża
pieprz w ziarenkach 4
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 łyżeczek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w galarecie

Z marchwi, pietruszki, cebuli (pokrojonej), pieprzu gotujemy wywar (około 1,5 litra wody). Jak warzywa będą miękkie, wkładamy kawałki ryby (oczyszczonej, pokrojonej) i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
W garnuszku rozpuszczamy żelatynę (zalewamy wodą i odstawiamy).
Jak ryba się podgotuje, wyjmujemy ją z wywaru i układamy na półmisku.
Żelatyną przekładamy do garnka z wywarem (nie gotujemy!); doprawiamy solą, cukrem. Mieszamy aż żelatyna się rozpuści.
Rybę zalewamy wywarem; dekorujemy kawałkami warzyw i listkami natki pietruszki.
Czekamy aż wystygnie po czym wkładamy na noc do lodówki aby stężało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 10.10.2013 14:17
smaczna rybka
marcia7 10.10.2013 13:16
super rybka
Gracer 10.10.2013 12:57
fajny przepis
Aida 10.10.2013 12:49
ojjj, bardzo bo prosto z morza :)
dodi 10.10.2013 12:46
apetyczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak