Dorsz w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • cebula

    1 duża
  • pieprz w ziarenkach

    4
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    8 łyżeczek
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z marchwi, pietruszki, cebuli (pokrojonej), pieprzu gotujemy wywar (około 1,5 litra wody). Jak warzywa będą miękkie, wkładamy kawałki ryby (oczyszczonej, pokrojonej) i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
W garnuszku rozpuszczamy żelatynę (zalewamy wodą i odstawiamy).
Jak ryba się podgotuje, wyjmujemy ją z wywaru i układamy na półmisku.
Żelatyną przekładamy do garnka z wywarem (nie gotujemy!); doprawiamy solą, cukrem. Mieszamy aż żelatyna się rozpuści.
Rybę zalewamy wywarem; dekorujemy kawałkami warzyw i listkami natki pietruszki.
Czekamy aż wystygnie po czym wkładamy na noc do lodówki aby stężało.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia19 10.10.2013 14:17
smaczna rybka
marcia7 10.10.2013 13:16
super rybka
Gracer 10.10.2013 12:57
fajny przepis
Aida 10.10.2013 12:49
ojjj, bardzo bo prosto z morza :)
dodi 10.10.2013 12:46
apetyczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat