Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście naleśnikowym

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 300 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jajko 1 szt
mąka pszenna 1,5 szklanka
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
woda gazowana 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyzeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście naleśnikowym

Kroki postępowania

1
Ryby umyć, pokroić na porcje, osolić, obtoczyć w mące koniecznie. Białko ubić na sztywna pianę.
Pozostałą mąkę wymieszać z wodą gazowana, mlekiem, żółtkiem, przyprawą do ryb, proszkiem do pieczenia, zmiksować, ma być konsystencja gęstej śmietany,
Krok 1 - Dorsz w cieście naleśnikowym foto
2
potem dodać białko, delikatnie wymieszać. Rybę wkładać do ciasta i smażyć na oleju z obu stron.
Krok 2 - Dorsz w cieście naleśnikowym foto
3
Na ręczniku papierowym odsączyć od nadmiaru tluszczu
Krok 3 - Dorsz w cieście naleśnikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 16.11.2014 22:08
Wspaniale przyrządzona rybka - pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak