Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście i koperku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
jaja 2 szt
koperek
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście i koperku

Kroki postępowania

1
Tuszę dorsza wypatroszoną przekroić na pół. Dobrze jest natrzeć ją przyprawami : vegeta, pieprz, sól i odstawic na jedna noc.
Krok 1 - Dorsz w cieście i koperku foto
2
Następnie do miski wbijamy dwa jajka, dosypujemy do nich koperek świezy posiekany. Rybę namaczamy w jajku, dokladnie z każdej strony. Następnie namoczony kawałek obtaczamy w mące.
Krok 2 - Dorsz w cieście i koperku foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej. Dopiero wtedy wrzucamy nasza rybę. Smacznego.
Krok 3 - Dorsz w cieście i koperku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 03.10.2012 15:21
Pychotka :)
Amellia 03.10.2012 08:36
mniam
sara1 03.10.2012 08:21
rybka wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak