Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dorsza 5 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 1 sztuka

przyprawy

sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony

Kroki postępowania

1
Rybę należy posolić i odstawić, aby się rozmroziła. Jeśli mamy świeże filety nie jest to konieczne.
Krok 1 - Dorsz smażony foto
2
Jajko rozbijamy z solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Każdy filet najpierw panierujemy w jajku, a potem w bułce tartej.
Krok 2 - Dorsz smażony foto
3
Kawałki ryby smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony.
Krok 3 - Dorsz smażony foto
4
Gotowe podajemy z warzywami i surówką z kiszonej kapusty.
Krok 4 - Dorsz smażony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara11 05.04.2014 18:50
lubię rybke, pysznie wygląd z tymi warzywami ;-)
gusia1000 02.04.2014 23:49
Dobra i zdrowa ryba.
Christopher 02.04.2014 14:26
Taki klasyczny panierowany dorsz zawsze jest dobry.KIedyś jadłem taki często,teraz na starość przerzuciłem się na saute.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak