Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DORSZ POD SZPINAKOWĄ PIERZYNKĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 szt
szpinak świeży 150 g
ser feta 150 g
ząbki czosnku 4 ząbki
mrożona cytryna 0,5 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: DORSZ POD SZPINAKOWĄ PIERZYNKĄ

Kroki postępowania

1
Na roztopione masło wrzucam drobno posiekany czosnek i podsmażam go
Krok 1 - DORSZ POD SZPINAKOWĄ PIERZYNKĄ foto
2
następnie dodaję rozdrobniony szpinak, a po chwili pokrojoną w kostkę fetę, chwilę duszę do roztopienia się sera
Krok 2 - DORSZ POD SZPINAKOWĄ PIERZYNKĄ foto
3
Rybę doprawiam solą i pieprzem, oraz odrobiną startej mrożonej cytryny
Krok 3 - DORSZ POD SZPINAKOWĄ PIERZYNKĄ foto
4
Na tak przygotowaną rybę układam przygotowaną szpinakową pierzynkę. Piekę w piekarniku 20 min w 180 stopniach
Krok 4 - DORSZ POD SZPINAKOWĄ PIERZYNKĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak