Dorsz pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 zielone papryki

    40 dag
  • łyżeczka musztardy

    1 łyżeczka
  • łyżeczka oregano

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • filet z dorsza

    1 kg
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Dorsza opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć musztardą. Kawałki ryby układać w naczyniu do zapiekania, posypać oregano i natką, przekładać oczyszczoną i pokrojoną w krążki papryką.
Wierzch posypać tartą bułką i rozłożyć kawałeczki masła. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. W razie potrzeby wlać 4-5 łyżek wody. Podawać z pieczywem.
(4-6 porcji)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (294)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 06.02.2015 12:33
całej rodzinie smakowało :-)
Anonimowy 06.02.2015 12:32
naprawde super !
Anonimowy 06.02.2015 12:31
Warto, polecam :-) !
Anonimowy 06.02.2015 12:26
Całej rodzinie smakowała :-)
Anonimowy 06.02.2015 12:25
A jaka zdrowa :-)
pajbek 26.03.2014 12:39
Fajna rybka :-)
marcia7 02.01.2014 21:11
Nie ma to jak dobra rybka
AGNIESZKA144 05.12.2013 06:27
muszę wypróbować bo zapowiada się smakowicie
Konczi 01.08.2013 19:40
wygląda rewelacyjnie, moje smaki :)
Monika10 06.06.2013 18:23
lubie dorsza i jeszcze dobrze zrobionego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat