Dorsz panierowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet

    3 dkg
  • smalec

    15 dkg
  • mąka pszenna

    5 dkg
  • jajka

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    13 dkg
  • sól

    do smaku
  • dorsz

    1.50 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypatroszoną rybę wy porcjować,skropić octem, posolić, obtoczyć w mące, maczać w rozbitym jajku i panierować w bułce tartej po czym smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 27.02.2012 11:21
mniam
Justa32 29.12.2011 00:44
super rybka
KasiaK90 02.09.2011 17:12
pyszna rybka
monika154 13.08.2011 11:19
mniam mniam
marzencia2007 01.08.2011 18:08
rewelacja :) kocham dorsza!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat