Dorsz panierowany

Dorsz panierowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet

    3 dkg
  • smalec

    15 dkg
  • mąka pszenna

    5 dkg
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    13 dkg
  • sól

    do smaku
  • dorsz

    1.50 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypatroszoną rybę wy porcjować,skropić octem, posolić, obtoczyć w mące, maczać w rozbitym jajku i panierować w bułce tartej po czym smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aga130982

27.02.2012 11:21
mniam

Justa32

29.12.2011 00:44
super rybka

KasiaK90

02.09.2011 17:12
pyszna rybka

monika154

13.08.2011 11:19
mniam mniam

marzencia2007

01.08.2011 18:08
rewelacja :) kocham dorsza!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat