Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz bałtycki w migdałach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 5 filetów
płatki migdałowe 4 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz bałtycki w migdałach

Dorsz to porządny obiad. Bałtycki ma sporo ości, za to smak wszystko wynagradza. Polecam!

5 filetów świeżego dorsza bałtyckiego
4 łyżki płatków migdałowych
pieprz cytrynowy
olej rzepakowy
sól

Naczynie żaroodporne lekko wysmarowałam olejem i posypałam przyprawami (pieprz cytrynowy i sól). Przełożyłam filety rybne w 2 warstwach, każdą warstwę przyprawiłam. Wszystko posypałam płatkami migdałowymi. Piekłam w 195 stopniach w piekarniku gazowym, przez 25 minut. Podałam z surówką mieszaną (sałata lodowa, pomidory, papryka) i chlebem pszennym.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 01.07.2013 10:11
świetny pomysł
Megg 01.07.2013 09:56
uwielbiam rybki :)
SylwiaMagdaSabin 01.07.2013 09:46
uwielbiam dorsza, super podany
TEtalicha 01.07.2013 09:46
az chce sie jesc
Mniam 01.07.2013 08:36
Już się zrobiłam głodna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak