Dorada srebrna pieczona po francusku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Dorada

    2 szt
  • Musztarda francuska Prymat

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżka
  • sól do smaku

    2 szczypty
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyszczamy. Czosnek obieramy i kroimy, nacieramy nią doradę, posypujemy mieszanką czosnkową. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec nakładamy musztardę francuską.

Marynujemy w ziołach około 2 godziny pozostawiając w lodówce.

Zawijamy w folię i pieczemy na grillu lub w piekarniku.

Podajemy z sałatką dowolną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 24.02.2016 12:35
pyszne jedzonko na talerzu
tobi1989 24.02.2016 09:22
Uwielbiam pieczone ryby :)
jagoda5913 24.02.2016 00:21
dobra rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat