Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 1-2 szt
cebula 2 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada

Rybę dokładnie umyć i osuszyć. Cebulę pokroic w plastry. Obłożyć nią rybe ze wszystkich stron, lekko posolić i szczelnie przykryć. Odstawić na minimum godzinę. Następnie oprószyć rybę przyprawami (przyprawa do ryb, biały pieprz, sól, czosnek). na patelni rozgrzać olej, dodać masło. Smażyć rybę na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.04.2015 22:16
lubię tak podane ryby
romanrafal
romanrafal 31.01.2015 09:13
pyszna rybka
Margo1 23.12.2014 15:33
super wygląda
Kluska_87 26.11.2014 15:10
zdrowa rybka
Zdzisław 26.11.2014 10:50
dla mnie smaczne danie podano
marcia7 25.11.2014 22:06
cudownie prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak