domowy wrap

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mleko

  • mąka żytnia

  • jajko

    1 szt
  • sól

  • proszek do pieczenia

nadzienie

  • pierś z kurczaka

    1 pojedyncza
  • przyprawa do kurczaka

    0,5 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • czosnek

    1 sztuka
  • kapusta pekińska

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • jabłka

    1 szt
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • majonez

    4 łyzki
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • ogórek konserwowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - domowy wrap foto
Z podanych skladników wyrabiamy ciasto nalesnikowe o nieco gestrzej konsystencji niz typowe nalesnikowe. Smazymy nalesniki.
Mięso oczyszczamy i kroimy na podłużne paseczki
Krok 2 - domowy wrap foto
mięso mieszamy z przyprawami do miesa, papryka ostrą i słodką oraz olejem, odkładamy na pare minut az mięso się zamarynuje. Smazymy na rumiano z każdej strony
Krok 3 - domowy wrap foto
Przygotowujemy nadzienie: pekinke myjemy,osuszamy i kroimy na drobne paseczki. Marchewke, jablko i cebulke obieramy i scieramy na tarce na grubych oczkach, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - domowy wrap foto
Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy dokładnie.
Krok 5 - domowy wrap foto
na naleśniku układamy porcje sałatki, piers kurczaka i ogórka konserwowego pokrojonego w paski. Można dodac takze inne warzywa np. pomidor czy papryka.
Krok 6 - domowy wrap foto
zawijamy wrapa uważając aby nadzienie nie wyszło bokami. :)
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat