Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy wrap

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mleko
mąka żytnia
jajko 1 szt
sól
proszek do pieczenia

nadzienie

pierś z kurczaka 1 pojedyncza
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
czosnek 1 sztuka
kapusta pekińska 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
jabłka 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 4 łyzki
śmietana 18 proc 4 łyżki
ogórek konserwowy

Przepis i sposób przygotowania na: domowy wrap

Kroki postępowania

1
Z podanych skladników wyrabiamy ciasto nalesnikowe o nieco gestrzej konsystencji niz typowe nalesnikowe. Smazymy nalesniki.
Mięso oczyszczamy i kroimy na podłużne paseczki
Krok 1 - domowy wrap foto
2
mięso mieszamy z przyprawami do miesa, papryka ostrą i słodką oraz olejem, odkładamy na pare minut az mięso się zamarynuje. Smazymy na rumiano z każdej strony
Krok 2 - domowy wrap foto
3
Przygotowujemy nadzienie: pekinke myjemy,osuszamy i kroimy na drobne paseczki. Marchewke, jablko i cebulke obieramy i scieramy na tarce na grubych oczkach, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - domowy wrap foto
4
Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy dokładnie.
Krok 4 - domowy wrap foto
5
na naleśniku układamy porcje sałatki, piers kurczaka i ogórka konserwowego pokrojonego w paski. Można dodac takze inne warzywa np. pomidor czy papryka.
Krok 5 - domowy wrap foto
6
zawijamy wrapa uważając aby nadzienie nie wyszło bokami. :)
Smacznego :)
Krok 6 - domowy wrap foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak