Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy sos pomidorowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 300 gram
ząbek czosnku 1 ząbek
woda 0,5 szklanki
koperek 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżeczka
śmietanka 12-procentowa 3 łyżeczki
woda 1/4 szklanki
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy sos pomidorowy

Cebulę pokroić w drobną kostkę przyrumienić na tłuszczu wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wlać przecier pomidorowy i 1/2 szklanki wody, chwilę pogotować. W garnuszku rozmieszać mąkę pszenną w 1/4 szklance wody, dodać słodką śmietanę i zahartować sosem, wlać do całości. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 06.01.2016 14:29
jak pięknie, kolorowo, apetycznie!
Franciszek 04.01.2016 00:18
dobry sosik domowy
Noruas 03.01.2016 22:05
Taki sos jest zawsze najsmaczniejszy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak