Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 50 dag
mięso mielone 50 dag
boczek 20 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec z mięsem

Smalec roztopić. Boczek i cebulę pokroić w drobna kostkę. Do smalcu dodać mięso mielone lekko rozdrabniając je. Po około 10 minutach smażenia dodać cebulę wraz z boczkiem. Wycisnąć czosnek i doprawić do smaku, a raczej "na oko", próbować nie radzę na tym etapie :). Smażyć jeszcze 10 minut, do zrumienienia boczku i cebuli. Po ostygnięciu przelać do słoika i przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 28.10.2012 20:15
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak