Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalczyk z jabłkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 80 dag
mięso mielone 30 dag
kiełbasa wiejska 20 dag
cebula biała 2 sztuki
jabłko 2 sztuki
sól do smaku
oregano do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalczyk z jabłkiem

Słoninę bez skóry kroimy na małe kawałki i skręcamy przez maszynkę o grubych oczkach,wrzucamy do garnka z grubym dnem i cały czas mieszajac wytapiamy,następnie gdy będą już malutkie skwareczki dodajemy mięso mielone i posiekaną drobniutko cebulkę ,całość razem smażymy na wolniutkim ogniu dodajemy w między czasie skręconą przez maszynkę obraną ze skórki kiełbasę Gdy wszystko po 15-20 minutach zacznie apetycznie wygladać -mięso będzie zeskwarzone dodajemy obrane i starte na tarce jabłka i dusimy jeszcze około 10 minut aż jabłka w smalcu stana się szkliste.Odstawiamy z ognia, przestudzamy lekko i rozlewamy do pojemników,schładzamy w temp pokojowej a potem wstawiamy do lodówki.Może tam stać do 14 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 05.11.2013 15:52
proste i bardzo fajne
PIOTR11 05.11.2013 14:40
domowy najlepszy
Janina 05.11.2013 13:12
To jest pyszne smarowidło, uwielbiam;)
Olga_SK 05.11.2013 12:48
Domowy najlepszy :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak