domowy serek topiony z kminkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana słodka

    1/4 szklanki
  • masło

    1 łyżeczka
  • kminek

    1/3 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 szczypta
  • twaróg

    500 (suchy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

twaróg starannie rozkruszyć dodać sodę zamieszać i wsypać do kamionkowego naczynia naczynie przykryć i odstawić na 6 dni w tem pokojowej aż ser zrobi się ciągnący i śliski roztopić w rondelku masło przełożyć ser i podgrzewać cały czas mieszając i zasmażyć razem po czym włożyć do salaterki używać do smarowania kanapek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eewelina 07.04.2011 00:02
W moim domu też tak robilismy. Był pyszny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat