domowy ser smażony

domowy ser smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • twaróg

    1 kost.
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania domowy ser smażony

twaróg włożyć do miseczki wsypać sodę oczyszczoną delikatnie wymieszać i odstawić następnego dnia jak ser się rozleje na patelni rozgrzać masło wyłożyć rozlany ser i mieszać łyżką aż nie będzie grudek i się rozpuści osolić do smaku i dodać pieprz mielony może być kminek lub papryka w/g uznania dokładnie wymieszać jak się zagotuje to wylać do miseczki i odstawić do wystygnięcia,podawać z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

sara1 16.10.2012 19:02
bardzo dobry serek
Magdalena42 19.11.2011 16:12
chmm jak pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat