Domowy ser biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • mleko

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko 3,2 % podgrzać w garnku tak aby nie zawrzało a było ciepłe następnie wlać mleko swojskie które już się zsiadło i na małym ogniu gotować aż zacznie się ważyć . Przelać całość przez gazę i dobrze odcisnąć , ostudzić . Ja wieszam ser owinięty w gazę gdzie stygnie .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagienkajagienka 11.05.2015 22:17
Muszę zrobić sama.
Seba 19.10.2013 08:53
na pewno jest smaczny
Łukasz15 05.12.2012 21:54
Pyszny
Wafelek2601 30.11.2012 09:19
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat