Domowy schab

Domowy schab

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • scab b/k

    1,5 kg
  • pieprz czarny

    4 ziarenka
  • listki laurowe,

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 ziarenka
  • pektosoli

    175 g
  • woda

    3 l
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę 2, 5 l wlać do garnka, resztę wody wymieszać z przyprawami, zagotować. Następnie ugotowany wywar wlać do pozostałej zimnej wody, wymieszać. Do wody włożyć mięso, tak by mięso było całkowicie zanurzone w zalewie, odstawiamy w chłodne miejsce na 14 dni , co jakiś czas obracając mięso na drugą stronę. Po tym czasie wyjąć mięso z zalewy, osączyć Schab włożyć do siatki masarskiej, przygotować do wędzenia. Mięso uwędzić. Do garnka wlać wodę, włożyć mięso i parzyć przez 40 minut. w 85 stop. Woda nie może się zagotować. Wyjąć schab z wody, ostudzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

08.03.2012 12:50
extra

Piotr24

27.02.2012 09:50
fantastyczny !!!

pioge7

15.02.2012 20:52
ekstra

iziona

15.02.2012 20:37
Wspaniały no wprost rewelacyjny

Monika111

15.02.2012 20:14
O kuchnia! Ale fajny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat