Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy pasztet

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 500 g
łopatka 200 g
cebula 2 szt
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
sól do smaku
majeranek
boczek 500 surowy
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy pasztet

Mięso z łopatki i boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni.

Wątróbkę i cebulę pokrojoną w kostkę również przysmażyć. Ostudzone mięso i wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie.

Do powstałej masy dodajemy dwa jaja, namoczoną w wodzie i wyciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą i majerankiem.

Wykładamy do wysmarowanej formy i pieczemy w piekarniku ok. 45 min. w 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 11.09.2013 23:14
nie jadłam takiego pasztetu
AnielskaSlodycz 11.09.2013 20:18
domowy najlepszy, pycha !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak