Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy pasztet

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 25 dag
wątróbka drobiowa 0,5 kg
żórawina 1 opakowanie
rosół wołowy 2 kostki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
majeranek
Papryka ostra mielona Prymat
bułka czerstwa 1
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: domowy pasztet

Udka gotujemy w bulionie i po ugotowaniu bulion zostawiamy. Wątróbkę również gotujemy. Następnie boczek, mięso z udek, wątróbki, cebulę mielimy. Mieszamy z przyprawami do smaku,dodajemy żórawinę i wlewamy bulion tak,aby pasztet był dosyć mocno wilgotny. Przekładamy do formy. Pieczemy ok godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 03.04.2013 23:54
ale bym zjadlam:)
magdziorka6 03.04.2013 21:43
hmmm nabieram apetytu na niego a już późna godzina
TEtalicha 03.04.2013 21:41
super pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak