Domowy makaron jajeczny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • jajko

    1
  • sól

    do smaku
  • woda

    1-2 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąke przesiać,wysypać na stolnice,formując stożek.Zrobic dołek i wbic jajko,dodać wodę z solą i wyrobić na elastyczne ciasto.rozwałkować i nieco przesuszyć.Zwinąc w rulon i pokroić na paseczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Papryczka 28.07.2012 17:28
nigdy mi takie równe nie wyszły:/
Jodaj 27.07.2012 09:26
nie ma jak domowy makaronik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat