Domowy makaron

Domowy makaron

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 1/4 szklanki
  • jaja

    2 szt.
  • woda

    2 łyżki
  • sól

  • tłuszcz

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Domowy makaron

Do przesianej mąki dodać dwa jajka i wodę, nożem rozrobić ciasto, a następnie wygnieść rękami. Cienko rozwałkowane placki ciasta rozłożyć na serwecie do wysuszenia. W trakcie suszenia obracać placki, aby równomiernie schło. Kroić na prostokąty i przepuszczać przez maszynkę, bądź zwinąć w rulon i kroić nożem na cienkie paseczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat