domowy majonez

domowy majonez

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

  • sok z cytryny

  • olej

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania domowy majonez

trę żółtko, dodaję po kropelce olej, ciągle ubijając. Gdy masa stanie się zbyt gęsta, dodaję sok z cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Henryka2 29.03.2013 18:38
Tak bez żadnej musztardy czy innego dodatku?! Takie utarte jaja, tak?Bo z majonezem to mi się jakoś nie kojarzy.
caralajna 22.08.2012 22:00
wydaję mi się, że majonez można robić ręcznie bez użycia miksera, trąc w misce, tak się kiedyś robiło..
SmacznaPyza 22.08.2012 19:01
co to znaczy " trę żółtko"? i jaki olej ?
sznycel 22.08.2012 18:57
domowy majonez nakładam na kanapki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat