Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy majonez

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek
sok z cytryny
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: domowy majonez

trę żółtko, dodaję po kropelce olej, ciągle ubijając. Gdy masa stanie się zbyt gęsta, dodaję sok z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 29.03.2013 18:38
Tak bez żadnej musztardy czy innego dodatku?! Takie utarte jaja, tak?Bo z majonezem to mi się jakoś nie kojarzy.
caralajna 22.08.2012 22:00
wydaję mi się, że majonez można robić ręcznie bez użycia miksera, trąc w misce, tak się kiedyś robiło..
SmacznaPyza 22.08.2012 19:01
co to znaczy " trę żółtko"? i jaki olej ?
sznycel 22.08.2012 18:57
domowy majonez nakładam na kanapki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak