Domowy krem kokosowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • herbatniki

    100 gram
  • masło miękkie

    150 gram
  • wiórki kokosowe

    50 gram
  • cukier puder

    5 łyżka
  • mleko

    3/4 szklanka

PONADTO

  • płatki migdałowe

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki pokruszyć i przełożyć do miski. Mleko lekko podgrzać i wlać do miski z herbatnikami, wymieszać i odstawić na 10 minut. Po tym czasie miękkie ciastka dokładnie wymieszać łyżka na jednolita masę. Wystarczy zrobić to łyżką, mikser ani blender są niepotrzebne.

Dodać miękkie masło, cukier puder, wiórki kokosowe. Całość ponownie wymieszać na jednolitą masę. Pozostawić na godzinę na blacie, a następnie jeszcze raz wymieszać i przełożyć do słoika. Na wierzchu oprószyć wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi.

Przechowywać w lodówce, na chwilę przed podaniem krem z niej wyjąć, aby nieco zmiękł.

*zrobiłam na podstawie przepisu @domiwkuchni znalezionym na jednym z portali kulinarnych, tutaj podaję z moimi zmianami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 12.09.2014 17:26
pyszny dla łasuchów:):)
Ela15 11.09.2014 14:40
świetny przepis
anemon 09.09.2014 22:15
I jest pyszny. Aż za bardzo.
Alex_M 09.09.2014 10:38
musi być pyszny :)
cris04 08.09.2014 15:11
Świetny pomysł ,a szczególnie dla wielbicieli kokosu
wwwiolka 08.09.2014 14:46
Bardzo fajny przepis.
Grazyna0211 08.09.2014 10:36
świetny pomysł ten krem musi być pyszny
kloruś 08.09.2014 10:19
Wygląda absolutnie fantastycznie! podbieram przepis :)
anemon 08.09.2014 10:18
Wypróbujcie koniecznie, ale ostrzegam, to jest mała porcja, dużo za mała.
reniatka 08.09.2014 09:48
WOW cos wspanialego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat